Totaaloplossing tijdens de Coronacrisis

Gepubliceerd op: 21 april 2020 11:45

Vanmorgen om 09:00 uur is de tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming gepubliceerd en daarmee van kracht: https://www.officielebekendmakingen.nl/stb-2020-113.html

In Nederland doorlopen we collectief een enorm steile leercurve met als resultaat dat de eerste uitzendingen van online vergaderen succesvol verlopen. Het saamhorigheidsgevoel is groot; in co-creatie komen we tot het best passende resultaat. Vanuit GO veel dank voor jullie inspiratie, input en creatieve ideeën.
'de virtuele, online, raadzaal waar men transparant kan vergaderen en veilig kan stemmen'

Heerhugowaard commissievergadering, 7 april 2020

Heerhugowaard commissievergadering, 7 april 2020 

https://gemeentebestuur.heerhugowaard.nl/Vergaderingen/Commissie-Mens-en-Samenleving/2020/07-april/20:00

Dhr. Garrelt de Graaf, raadsgriffier gemeente Heerhugowaard, laat weten: "Eerste digitale commissievergadering Heerhugowaard (die live uitgezonden wordt) en de noodwet, die het mogelijk maakt dat de gemeenteraden digitaal kunnen besluiten, aangenomen. Top avond!"

Dalfsen, raadscommissie 6 april 2020

Dalfsen, raadscommissie 6 april 2020 

https://ris.dalfsen.nl/Vergaderingen/Raadscommissie/2020/06-april/19:30

"Vanuit gebruikersperspectief: ideaal. Credits natuurlijk ook naar jullie prachtige raadsinformatiesysteem".
Joost Leegwater (Raadsgriffier Dalfsen)

Eerste Kamer stemt in met spoedwet digitale besluitvorming – ondersteuning stemproces vanuit huis

Uiteraard dient ook de besluitvorming door te gaan: Dat kan met plaats- én platformonafhankelijk stemmen binnen GO. stemgedrag. Los van de in de raadzaal aanwezige AV-apparatuur. Raads- en Statenleden stemmen via hun vergaderapp of via het web. De stemuitslagen worden gepubliceerd in het RIS bij het onderwerpen op het profiel van fractie en raadslid.In deze tijd leren wij ook veel – in korte tijd maken we kennis met functionaliteiten waar we voorheen slechts zijdelings kennis mee maken hadden. Te allen tijde proberen we mee te denken en samen met onze klantengroep tot de beste oplossing te komen.